Opatija domaćin Prvenstva Hrvatske u bridžu

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u bridžu u mješovitim parovima održava se u hotelu 4 opatijska cvijeta u organizaciji Hrvatskog bridž saveza i Bridž sportskog kluba Opatija. Sudionike prvenstva pozdravili su predsjednik Hrvatskog bridž saveza Jurica Carić, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin te potpredsjednik Sportskog saveza grada Opatije Igor Puž.

Na turniru sudjeluje 56 igrača iz cijele Hrvatske, tj. 28 parova. Sutra se istom mjestu održava tradicionalni memorijalni turnir u bridžu „Sergije Poklepović”, u čast pokojnom vrhunskom igraču i reprezentativcu.

Primorsko-goranska županija je postala važna destinacija za odigravanje značajnih nacionalnih, europskih i svjetskih natjecanja pa se tako unatrag nekoliko godina u Opatiji i Rijeci održalo niz najznačajnijih natjecanja – Kup Hrvatske, Prvenstvo u mješovitim parovima, Europsko finale lige prvaka u bridžu 2013. godine, Europsko timsko prvenstvo i 7. Svjetsko univerzitetsko prvenstvo za igrače od 17 do 28 godina 2014. godine, Europsko prvenstvo za mlade 2018. te Svjetsko juniorsko prvenstvo 2019. godine. Nadamo se da će osim promocije turizma, bridž naći put do školskih klupa jer su mladi, razvijanje njihovog intelekta i sposobnosti i kvalitetno provođenje slobodnog vremena ono čemu teži razvoj svakog društva, naglašeno je na otvorenju koje je vodila Marijana Šepić Bjelobaba. Također je istaknuto da je Opatija  odavno prepoznata kao bridž destinacija u cijelom svijetu te se organizatori nadaju domaćinstvu Europskog prvenstva u bridžu 2023. godine.

– Veselje mi je nakon dugo vremena vidjeti bridžiste u ovako velikom broju. Velika natjecanja u bridžu uvijek su se održavala u poznatim turističkim destinacijama poput Balija, Venecije i Monte Carla, a u zadnjih desetak godina Opatija je ne samo stala uz bok tim destinacijama, već ih je i prerasla te je u Opatiji održan niz europskih i svjetskih natjecanja. Zahvaljujemo na podršci Gradu Opatiji, Sportskom savezu, Turističkoj zajednici i Milenij hotelima, kao i svim bridžistima. Ovo je prilika da se prisjetimo i bivšeg predsjednika Bridž kluba Opatija pok. Gorana Grgurića, čiji je odlazak bio veliki gubitak za Bridž savez Hrvatske i Opatije, kazao je Carić.

Dobrodošlicu u Opatiju sudionicima natjecanja poželio je gradonačelnik Fernando Kirigin koji ih je pozvao da uživaju u čaroliji „Najljepšeg Adventa uz more“.

– Pokojni bivši predsjednik opatijskog bridž kluba Goran Grgurić bio je pokretač velikih organizacija natjecanja koje smo imali u našem gradu te se nadamo da ćemo ih imati i u budućnosti. Svjesni smo što takva europska i svjetska natjecanja znače za turizam, ali i za sport, kao i što financijski za naš grad znače mnogobrojni natjecatelji iz cijelog svijeta. Želja nam je da i dalje, uz podršku Grada Opatije, organizirate ovakva prestižna natjecanja, kazao je Kirigin.

Potpredsjednik Sportskog saveza grada Opatije Igor Puž zaželio je sudionicima turnira puno sreće i uspjeha na natjecanju.

– Sportski savez sa zadovoljstvom podržava velike sportske manifestacije kao što su ove koje organizirate, naglasio je Puž.

FotogalerijaOpatija