Opatija preuzela nagradu NajAdvent Večernjeg lista

Direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić preuzela je danas u Zagrebu nagradu koju je Opatija osvojila u izboru NajAdvent 2022. Podsjetimo, na natječaju za najbolje adventsko događanje, koji je među hrvatskim gradovima organizirao Večernji list, stručni je žiri Najljepši Advent uz more nagradio drugim mjestom u Hrvatskoj. Pritom je ocjenjivan programski sadržaj, vizualni dojam i ekološki aspekt nominiranih blagdanskih manifestacija.

Posljednje u nizu priznanja koje je Advent u Opatiji osvojio potvrdilo je kako se događanje u organizaciji Turističke zajednice ubraja među najpoznatije zimske atrakcije u Hrvatskoj i jedne od važnih motiva dolazaka gostiju. Ranije, Opatija je za svoj Advent osvojila niz nagrada na nacionalnoj, europskoj, ali i svjetskoj razini: s prestižnom titulom „Best Christmas lights“, Opatija je svrstana među najljepše uređene adventske destinacije, uz bok svjetskim metropolama.

– Veseli nas novo priznanje za velik trud koji su uložili ne samo djelatnici Turističke zajednice kao organizatora Najljepšeg Adventa uz more, već i čitav turistički sektor, Grad Opatija i gradske ustanove, ugostitelji, trgovci i brojni građani koji su doprinijeli da opatijski Advent postane događanje koje se iščekuje i koje je velik motiv za dolazak u destinaciju. Potvrđuju to i rezultati, koji su u prosincu 2022. godine izvanredni – bio je to najbolji prosinački rezultat u povijesti Turističke zajednice, a siječanj 2023. godine donio je i nove rekorde, ponovo svrstavši Opatiju kao vodeću hrvatsku destinaciju u zimskim mjesecima, istaknula je Petričić.

Poručila je kako je Opatija, sinergijom svih aktera, uspjela stvoriti doista poseban Advent, koji se ističe odličnom atmosferom, stavljajući u prvi plan naše najjače adute: prekrasne parkove i obalnu šetnicu Lungomare, koji su u raskošnom uređenju dobili jednu novu dimenziju, vrhunsku gastronomiju po kojoj je poznat ovaj kraj te pomno odabrane glazbene i kulturne programe na više od 20 lokacija koji su postali „zaštitni znak“ naših adventskih zbivanja.

Smatramo da se Advent u Opatiji može mjeriti sa sličnim događanjima u Europi, što potvrđuju i brojna priznanja koja smo dosad osvojili. Manifestacije kao što je Najljepši Advent uz more, koje privlače brojne goste i posjetitelje, potvrđuju Opatiju kao uspješnu cjelogodišnju destinaciju koja u svakom godišnjem dobu ima zanimljivu i atraktivnu ponudu. Uspjeh ove manifestacije – mjeren osvojenim priznanjima, ali i izvrsnim turističkim rezultatima – plod je sinergije svih dionika u destinaciji: Turističke zajednice, Grada Opatije, gradskih ustanova i gospodarstvenika te lokalnog stanovništva, koji zajedno ulažu napore kako bi svake godine unaprijedili ponudu, stoga svi zavrjeđuju i čestitke na osvojenom priznanju, dodala je Petričić.

Opatija