Opatijski sportski objekti gradit će se uz pomoć EU fondova

Opatijski sportski objekti gradit će se uz pomoć EU fondova

Gradonačelnik Fernando Kirigin ugostio je danas državnog tajnika za sport Ministarstva turizma i sporta Tomislava Družaka. Tema razgovora bila je izgradnja sportske infrastrukture u Opatiji, prije svega bazena, uređenje nogometnog igrališta i pomoćnog nogometnog igrališta.

– Namjeravamo pripremiti svu projektnu dokumentaciju u skladu s budućim natječajima koji će nam omogućiti sufinaciranje izgradnje sportskih objekata europskim sredstvima. Državni tajnik Družak nam svojim velikim iskustvom tu svakako može pomoći. Naši su projekti u početnoj fazi te ih pripremamo za programsko razdoblje od 2022. do 2027., kazao je gradonačelnik Kirigin.

– Turizam i sport su hrvatski brendovi po kojima smo prepoznatljivi u svijetu, a da bismo se mogli razvijati u tom svijetu logičan je slijed izgradnja odgovarajuće infrastrukture, koja je često nedostatna i neadekvatna. Zajednički nam je cilj potaknuti našu djecu i mlade na bavljenje sportom. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira pojedine projekte gradova i općina te smo koordinatori kod prijave na natječaje za europska sredstva, bilo da je riječ o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti ili dugoročnom financijskom okviru. Opatijski projekti s kojima sam danas upoznat imaju dobru šansu dobiti potrebna europska sredstva, poručio je državni tajnik Družak nakon sastanka.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija