Opatijski sportski objekti gradit će se uz pomoć EU fondova

Gradonačelnik Fernando Kirigin ugostio je danas državnog tajnika za sport Ministarstva turizma i sporta Tomislava Družaka. Tema razgovora bila je izgradnja sportske infrastrukture u Opatiji, prije svega bazena, uređenje nogometnog igrališta i pomoćnog nogometnog igrališta.

– Namjeravamo pripremiti svu projektnu dokumentaciju u skladu s budućim natječajima koji će nam omogućiti sufinaciranje izgradnje sportskih objekata europskim sredstvima. Državni tajnik Družak nam svojim velikim iskustvom tu svakako može pomoći. Naši su projekti u početnoj fazi te ih pripremamo za programsko razdoblje od 2022. do 2027., kazao je gradonačelnik Kirigin.

– Turizam i sport su hrvatski brendovi po kojima smo prepoznatljivi u svijetu, a da bismo se mogli razvijati u tom svijetu logičan je slijed izgradnja odgovarajuće infrastrukture, koja je često nedostatna i neadekvatna. Zajednički nam je cilj potaknuti našu djecu i mlade na bavljenje sportom. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira pojedine projekte gradova i općina te smo koordinatori kod prijave na natječaje za europska sredstva, bilo da je riječ o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti ili dugoročnom financijskom okviru. Opatijski projekti s kojima sam danas upoznat imaju dobru šansu dobiti potrebna europska sredstva, poručio je državni tajnik Družak nakon sastanka.

Opatija