“Orašar” oduševio opatijsku publiku

Orašar Petra Iljiča Čajkovskog, jedno od najljepših i najomiljenijih djela klasične baletne literature, u interpretaciji Ukrainian Classical Balleta i organizaciji Festivala Opatija, sinoć je izvedena pred rasprodanim gledalištem opatijskog centra Gervais.

Nakon što su ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin uputili pozdravnu riječ i okupljenima zaželjeli sve najbolje za nadolazeće blagdane, počela je dvosatna baletna bajka.

Vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta, koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, zadivili su publiku neponovljivim spojem klasičnog baleta i modernih scenskih i režiserskih rješenja. Njihove majstorske plesne vještine dodatno istaknute raskošnim kostimima i glumačkim talentom izazivali su valove spontanih aplauza. Karizmatičnom energijom, gracioznošću pokreta i sofisticiranim izvedbama posebno su osvojili Ilona Kravčenko, u ulozi Marie i Šećerne vile te Denis Pančenko u ulozi Orašara i Princa. Pravu božićnu čaroliju, uz bezvremensku glazbu Čajkovskog, dočarala je i jedinstvena scenografija u kombinaciji s video-projekcijama u čijem središtu se isticala prava božićna jelka, prepoznatljivi motiv bajke.

Ova predivna baletna izvedba vrhunskom umjetničkom postavom i impresivnim produkcijskim zahtjevima publici je priuštila nezaboravan doživljaj koji će još dugo pamtiti.

 

Fotogalerija
Opatija