Osigurana sredstva za rad 10 pomoćnika u nastavi u opatijskoj osnovnoj školi

Grad Opatija je za školsku godinu 2023./2024. kroz projekt “Opatija –  grad jednakih mogućnosti” dobio sredstva za rad 10 pomoćnika u nastavi za učenike OŠ “R. K. Jeretov”.

Sredstva su osigurana kroz Europski socijalni fond plus.  Nositelj projekta je Grad Opatija, a partner Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov”. Rad pomoćnika u nastavi odobren je za sve učenike za koje je škola iskazala potrebu. Pomoćnici će učenicima pomagati u savladavanju školskog gradiva, ali njihov je zadatak i socijalizacija te osamostaljivanje djece s posebnim obrazovnim potrebama.

Ukupna vrijednost projekta je 71.124 eura, od čega bespovratna sredstva iznose 60.000 eura, dok je preostali iznos osiguran gradskim proračunom.

– Grad Opatija već trinaest godina osigurava pomoćnike u nastavi te sredstva za dodatne stručne suradnike u osnovnoj školi “R. K. Jeretov” jer je takva potpora iznimno važna za uspješnost inkluzivnog obrazovanja. Medu prvima u Hrvatskoj započeli smo s uspješnom provedbom inkluzivnog obrazovanja u našoj osnovnoj školi, istaknuo je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Opatija