Osigurano 9 pomoćnika u nastavi u OŠ “R. K. Jeretov” kroz Europski socijalni fond

Gradu Opatiji su odobrena bespovratna sredstva kroz projekt “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV” na natječaju Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Opatija, a partner Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov”.

Gradu Opatiji dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 346.558,77 kn, što je 80% potrebnih sredstava, kao što je definirano uvjetima natječaja, dok je 15%  ( 61.158,00 kuna) osigurano gradskim proračunom.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu djece, a recentna istraživanja ukazuju na važnost inkluzivnog obrazovanja. Ovim projektom je osigurana pomoć za 9 učenika s teškoćama u razvoju koji pohađaju osnovnu školu u Opatiji, kako bi poboljšali svoj odgojno-obrazovni uspjeh. Isto tako, projektom se nastoji olakšati socijalizacija i emocionalno funkcioniranje djece te poticati njihovo uključivanje u izvannastavne aktivnosti. Na ovaj način, odgojno-obrazovni proces lakši je i za nastavnike učenika s teškoćama, kao i za njihove razredne kolege.

Opatija