Otvoren natječaj OKiZA

Udruga Žmergo otvorila je natječaj OKiZA (Opatijska kultura i zeleni aktivizam) namijenjen umjetnicima i kreativcima s vizijom i novim idejama koje će pridonijeti pozitivnim “zelenim” promjenama u lokalnoj zajednici. Natječaj je otvoren do 6. studenog 2021, pobjednik osvaja financijsku potporu od 10.000 kn, a najzanimljiviji projekt mlade osobe u dobi od 18 do 30 godini 5.000 kn.

Opatijska kultura i zeleni aktivizam (OKiZA) jedinstven je program u kulturi koji pruža platformu za promoviranje kreativnih ideja, naročito mladih stvaratelja, umjetnika, ali i poduzetnika, čije su ideje orijentirane na kulturne sadržaje, turizam te održivi razvoj, prateći koncept “zero waste”.

Program OKiZA nastavlja se kao uspješan program iniciran 2018. godine kroz opatijsko susjedstvo programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020 – “Europska prijestolnica kulture“, čiji je nositelj bila Udruga Žmergo.

U prilogu su Poziv na natječaj u kojem ćete pronaći najosnovnije informacije o natječaju i Pravila natječaja. Natječajna dokumentacija dostupna je i na mrežnoj stranici Udruge Žmergo. 

Javno predstavljanje 10 projekata u užem izboru te proglašenje pobjednika natječaja bit će održano u opatijskom Centru Gervais 11. studenog 2021.

Priloženi dokumenti

Opatija