Otvoreno „Ljeto na Ljetnoj“ u Opatiji

Bezvremenskim klasikom „Jesus Christ Superstar“, remek djelom Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera, ujedno i jednim od najpoznatijih naslova žanra rock opere, otvoreno je sinoć pred ispunjenim gledalištem na opatijskoj Ljetnoj pozornici „Ljeto na Ljetnoj“.

Tromjesečni program u lipnju, srpnju i kolovozu na otvorenom prožet velikim koncertnim imenima, festivalima, manifestacijama i kino projekcijama najavili su Ernie Gigante Dešković, ravnatelj ustanove Festival Opatija kao organizator i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin koji je i „prerezao vrpcu“ i sezonu proglasio otvorenom.

Prebogata sezona u kojoj si svatko može pronaći mnogo toga po svom guštu krenula je drugim Festivalom mjuzikla koji će se na Ljetnoj pozornici i u Centru Gervais održati od 7. do 15. lipnja: ansambl zagrebačkog Gradskog kazališta „Komedija“ priuštio je istinski spektakl koji je veliku scenu opatijskog teatra na otvorenom in medias res vratio u vrijeme temeljnih biblijskih događanja.

Svi oni kojima je promaklo sinoćnje otvaranje Festivala mjuzikla, propušteno mogu nadoknaditi već u nedjelju navečer (9.6. u 21:30h) kada će hrvatski majstori mjuzikla iz „Komedije“ upriličiti još jedan doživljaj za pamćenje izvedbom domaćeg naslova „Jalta, Jalta“. Kako i mlađa publika ne bi bila zakinuta, Festival mjuzikla već danas (8.6. u 19h) u Centru Gervais donosi „Pepeljugu“ u izvedbi Gradskog kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca, a iduće subote očekuje nas finale izvedbom mjuzikla za djecu „U modroj uvali“ Malog zbora Lovranske črešnjice i dramsko-recitatorske skupine Osnovne škole V. C. Emin iz Lovrana.

Fotogalerija


Opatija