Panel-diskusija “Pisci u društvu”

Panel-diskusija “Pisci u društvu”

Nakon izrazito zanimljive i izvrsno posjećene panel-diskusije o ulozi stručnjaka u javnom odlučivanju, kojom je projekt popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates započeo svoje jesenske aktivnosti, projekt zimski period otvara još jednom relevantnom diskusijom, ovaj put fokusiranom na ulogu književnika u suvremenom društvu. Tako će se u utorak, 7. prosinca, s početkom u 18 sati u Kavani Continental u Opatiji, održati panel-diskusija posvećena književnicima i književno-umjetničkim praksama, pod naslovom “Pisci u društvu”.

Kao i uvijek, panel-diskusija je namijenjena široj javnosti, a intencija je razgovarati s gostima o položaju pisaca u društvu, mogućnosti pisaca da kroz svoje djelovanje utječu na promjene u društvu, percepciji pisaca i recepciji (hrvatske) književnosti, statusu književnosti danas, očekivanjima od pisaca, problemima s kojima se pisci susreću u svojem književno-umjetničkom stvaralaštvu, budućnosti književnosti i sličnim temama.

Gosti panela su Evelina Rudan, sveučilišna profesorica, dobitnica mnogostrukih nagrada, uključujući nagrade “Fran Galović”, “Ivan Goran Kovačić”, Nagradu HAZU-a za književnost, nagrade “Tin Ujević” i “Drago Gervais” za zbirku poezije Smiljko i ja si mahnemo, Davor Mandić, književnik, pjesnik i novinar, te Davor Grgurić, književnik, radijski novinar i predsjednik riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika.

Organizatori iz Udruge “Kulturni front”, Filozofskog fakulteta u Rijeci (Katedra za estetiku) i Amadria park hotela pozivaju sve zainteresirane da se pridruže rapravi u ugodnoj atmosferi Kavane Continental, te da se uz čaj, kavu ili kuhano vino fokusiraju na zanimljive i lijepe umjetničke teme.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija