„Parkovi“ su promo fotografije platili 300 % manje no što se javnosti podmeće informacija, a Opatija dobila nominaciju za Međunarodni zlatni cvijet 2017.

„Parkovi“ su promo fotografije platili 300 % manje no što se javnosti podmeće informacija, a Opatija dobila nominaciju za Međunarodni zlatni cvijet 2017.

Temeljem neistinite informacije koju je vijecnik Nikica Pažin iznio na posljednjoj sjednici Gradskog vijeca, da su Parkovi rastrošni jer je direktor narucio 27 fotografija za 60.000 kn, koja je izazvala interes javnosti, Grad Opatija i tvrtka „Parkovi“ demantiraju neistinite tvrdnje. Svima je poznato da je javna sfera slobodna za iznošenje stavova – osobito u predizborno vrijeme – ali kada se plasiraju dezinformacije, vjerojatno u cilju ostvarivanja predizbornih poena aspiranata na vlast, obaveza prema  javnosti, koja ima pravo znati istinu, jest poštovati to njezino pravo.   O konotacijama, uzrocima i razlozima plasiranja neistina ista ce javnost, koja je dovoljno demokratski emancipirana, donijeti sasvim kompetentnu i ispravnu odluku. Tocno je da je posao izrade visokokvalitetnih fotografija ugovarala gradska tvrtka „Parkovi“, koja operativne poslovne odluke ovog tipa, primjerice odluke o pozicioniranju brenda i nacinima promocije  tvrtke, donosi samostalno. Direktor „Parkova“ Raul Degano oštro demantira informacije da je za 27 fotografija tvrtka platila 60.000 kuna. Istina je da je tvrtka Parkovi d.o.o. narucila  prezentacijske fotografije od poznatog rijeckog fotografa koji je jedan od svjetski najboljih fotografa pejzažne fotografije, za potrebe prezentacije Grada Opatije i gradskih parkovnih površina na netom okoncanima 23. Medunarodnoj smotri turizma, filma, krajobraza i 19. Medunarodnom festivalu turistickog filma u Solinu, gdje je Opatija, dodajmo pritom, nominirana za Medunarodni zlatni cvijet. Nije tocno da je naruceno 27 fotografija, vec je tocno da je rijec o 40 fotografija, sve u vrlo visokoj rezoluciji,  posebno obradenih za prezentacije. Fotografije ce se koristiti i dalje u razne promidžbene svrhe (za  izradu kalendara, web stranice opatijskih parkova i Amerikanskih vrtova, organizirat ce se izložbe i dr.) jer su „Parkovi“ ujedno otkupili i autorska prava na djelo  da fotografije nesmetano koriste u promidžbene svrhe. Ukupno su „Parkovi“ to sve platili  20.000 kuna. Svi zainteresirani moci ce pogledati fotografije Opatije, videne okom umjetnika, zbog kojih je Opatija dobila nominaciju za prestižnu medunarodnu titulu, na izložbi koja ce biti otvorena u Švicarskoj kuci od prosinca do konca sijecnja 2017. U galeriji fotografija donosimo fotografirane primjerke profesionalno napravljenih i obradenih fotografija sa izložbe i prezentacije u Solinu.    

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija