Peta etapa CRO Racea završila u Opatiji

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race prošla je kroz Opatiju, gdje je bio cilj pete etape ove atraktivne utrke koja gledateljima u 130 zemalja diljem svijeta prenosi najljepše kadrove Lijepe Naše. Pobjednik etape koja se vozila od  Rapca do Opatije u dužini od 137.5 kilometara je Britanac Stephen Williams, član momčadi Bahrain Victorious. Williams je ciljem prošao sa 10 sekundi prednosti u odnosu na drugog, Norvežanina Markusa Hoelgaarda (Uno-X) i trećeg, Nizozemca Micka van Dijkea (Jumbo-Visma) koji su predvodili skupinu od 14 vozača. Najbolje plasirani hrvatski biciklist bio je Fran Miholjević (Cycling Team Friuli) na 20. mjestu, a naš sugrađanin Josip Rumac iz Poljana (ANS Androni Giocatolli Sidermec) zauzeo je 28. mjesto.

Na cilju na Slatini najboljima su čestitali gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, izaslanik ministrice turizma i sporta Krešimir Šamija, voditeljica projekata Turističke zajednice Kvarner Vlasta Mastrović i direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Gradonačelnik Kirigin uputio je pohvale organizatorima CRO Race utrke i zahvalio što promoviraju ljepote Hrvatske te izrazio zadovoljstvo što je cilj pete etape organiziran u Opatiji, koja je zahvaljujući ovoj utrci odaslala turističku razglednicu u 130 zemalja svijeta.

Uoči dolaska profesionalnih natjecatelja održana je i Kids CRO Race u kojoj su sudjelovali mališani iz Opatije i okolice. Natjecali su se u biciklističkoj vožnji virtualnom stazom te u igri razvrstavanja kućnog otpada, a najuspješnijima je nagrade uručila zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić.

 

Fotogalerija

Opatija