Položeni vijenci povodom Dana sjećanja

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje izaslanstvo Grada Opatije predvođeno gradonačelnikom Fernandom Kiriginom i zamjenicom gradonačelnika Kristinom Đukić položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji i Voloskom. U izaslanstvu su bili i pripadnici Hrvatskog časničkog zbora, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, UABA-e Opatija, Policijske postaje Opatija, opatijskih vatrogasaca te Komunalca.

Gradonačelnik Kirigin podsjetio je prisutne na dane opsade i stradanja Vukovara koji je uz velike žrtve pao u ruke okupatora te na branitelje i civile stradale u Škabrnji. Istaknuo je da je Vukovar postao simbol hrvatskog otpora, borbe za slobodu i herojstva.

– Važno je da ove žrtve nikada ne zaboravimo te da sjećanja prenosimo na mlade generacije. Danas obilježavamo i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rate te se s pijetetom prisjećamo svih stradalih branitelja s područja našeg grada, kazao je Kirigin.

Fotogalerija


Opatija