Počeo je 19. Liburnia Film Festival

Počeo je 19. Liburnia Film Festival

Dva filma o radništvu u Hrvatskoj, „Trafika“ Dore Slakoper i „Tvornice radnicima“ Srđana Kovačevića, otvorila su sinoć 19. izdanje Liburnia Film Festivala na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Na početku programa gradonačelnik Fernando Kirigin čestitao je organizatorima te je istaknuo da LFF uvelike doprinosi kulturnom životu grada Opatije. Ugodno sam iznenađen što ima puno filmova iz regije, a posebno me veseli što ćemo na zatvaranju gledati svjetsku premijeru filma „Enrico Marotti – ovo je moj plov“, zaključio je gradonačelnik.

Program u konkurenciji za sedam festivalskih nagrada, otvoren je hrvatskom premijerom kratkometražnog filma „Trafika“. 19. LFF održava se u Opatiji do petka, 27. kolovoza. Ljubitelji dokumentarnog filma moći će pogledati 44 hrvatska dokumentarna filma, od čega 22 u konkurenciji za nagrade te 22 u popratnom programu koji je ove godine podijeljen na četiri cjeline: program Regionale (program filmova regionalnih autora i autorica), retrospektivu redatelja Đure Gavrana, Kinedok predstavlja i Restart predstavlja. Osim filmskog programa, organizatori su pripremili edukativni i razgovorni program.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija