Počinje jesenji program nordijskog hodanja: svake subote opatijskim povijesnim šetnicama

Nordijskim hodanjem Opatija će se uključiti u World Wellness Weekend, međunarodno događanje koje promovira zdrav život i blagostanje. Jesenski program nordijskog hodanja u Opatiji počinje u subotu, 17. rujna, u terminu u kojem traje ovogodišnje izdanje globalne manifestacije pokrenute s misijom stvaranja wellness programa dostupnih svima i olakšavanja usvajanja kvalitetnih životnih navika, kao jednog od Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN Sustainable Development Goals). Šesti World Wellness Weekend održat će se od 16. do 18. rujna na preko 3.000 lokacija u više od 130 država svijeta.

Jedna od tih lokacija bit će i opatijska šetnica Carmen Sylva, kojom će voditi jesenske ture nordijskog hodanja. U sklopu cjelogodišnjeg fokusa na sportske i rekreativne aktivnosti kroz program Oaza zdravlja i wellnessa, Turistička zajednica grada Opatije u suradnji s KŠR Gorovo za svoje sugrađane i posjetitelje grada organizira besplatno nordijsko hodanje, uz stručnu pratnju licenciranih trenera nordijskog hodanja, koje će se na opatijskim povijesnim šetnicama održavati svake subote od 17. rujna do 17. prosinca. Tradicionalno, šetnje startaju u 10 sati ispred Ville Angioline, a sudionicima su osigurani štapovi za hodanje. Ruta će se prilagođavati vremenskim uvjetima, a sve informacije bit će unaprijed objavljivane na stranicama opatijske Turističke zajednice.

– Opatija je u Hrvatskoj, ali i izvan nje, prepoznata kao destinacija zdravlja, što zahvaljuje svojoj turističkoj tradiciji zasnovanoj upravo na ljekovitoj klimi i jedinstvenim prirodnim prednostima, ali i konstantnom radu na unapređenju zdravstvene i wellness ponude. Tome pripadaju i naši rekreativni programi koji se kontinuirano provode u proljetnim i jesenskim terminima, a koji su odlično prihvaćeni i kod naših sugrađana i kod gostiju Opatije. Zdravlje i sport ističu se kao važne teme u suvremenom načinu života i zasigurno su jedna od značajnijih motivacija za dolazak u destinaciju, istaknula je direktorica TZG Opatija Suzi Petričić.

Uz besplatno nordijsko hodanje koje će se odvijati tijekom tri mjeseca, Turistička zajednica u prosincu će organizirati i trail utrku Veprinac Vertical, koja će povesti trkače povijesnom stazom Put mlekarice od Opatije do Veprinca.

Opatija