Posjet predsjednika RH Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Predsjednik RH Zoran Milanović posjetio je opatijski Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci te je studentima održao predavanje na temu sigurnosnih izazova u turizmu.
Poručio im je da ne trebaju strepiti za vlastitu budućnost jer su, uz pametne i održive politike, i naš solidan geopolitički status, naše mogućnosti izvrsne. Iako dolazi kraj dominacije velikih sila, sustav vrijednosti koji poznajemo nestaje, a novi nije nastao, u poziciji smo da ubiremo povijesnu sigurnosnu dividendu, kazao je predsjednik Milanović. Ujedno je istaknuo da su opatijske strukovne škole i fakultet koji odgaja kadrove turističkog menadžmenta hrvatski vrh i europski respektabilne.

Povod je posjetu predsjednika obilježavanje 50-te generacije studenata upisanih u studijske programe na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a prigodnim su se riječima skupu obratili dekan FMTU-a Marko Perić, prorektor za strateške projekte Sveučilišta u Rijeci Saša Zelenika, zamjenice župana PGŽ Marina Medarić i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

– Ponosimo se i što je, FMTU nezaobilazna visokoškolska, znanstvena institucija uključena u brojne hrvatske razvojne projekte, analize i strategije. Fakultet se uspješno prilagodio novim trendovima i izazovima turističkog gospodarstva, uveo studijski program održivog razvoja i intenzivirao međunarodnu suradnju te program razmjene studenata. Brojnim uspostavljenim partnerstvima s gospodarstvom, javnim sektorom i civilnim društvom, FMTU je jedan od ključnih čimbenika razvoja destinacije Opatijske rivijere, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

Fotogalerija
Opatija