Posjet vijećnika Dječjeg gradskog vijeća Gradu Opatiji

Vijećnici novoga, 14.  saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije na početku svoga mandata, već uobičajeno, obilaze važne gradske ustanove. Upoznavanje s funkcioniranjem Grada započelo je “u središtu zbivanja”, pravim malim kolegijem u uredu gradonačelnika Fernanda Kirigina na kojem su mali vijećnici gradonačelniku postavili različita pitanja, od toga koliko vremene provodi na poslu i što radi u slobodno vrijeme pa do pitanja kako se raspoređuje novac iz gradske blagajne, osobito za potrebe škole i sporta.

I gradonačelnik je malim vijećnicima postavio pitanje što bi voljeli promijeniti u Opatiji. Mali gradski vijećnici su se složili kako bi voljeli da grad bude još čišći, a gradonačelnik ih je pozvao da mu se uvijek slobodno obrate sa svim svojim idejama i željama te im je obećao da će Opatija uskoro dobiti i gradski bazen.

Lana Golubović, opatijska dječja gradonačelnica gradonačelnika je pozvala na završnu konferenciju EU projekta „Pokrenimo kotačić u zajednici“ koja će se održati 18. rujna ove godine, a na kojoj će sudjelovati i europarlamentarac Tonino Picula s kojim su članovi DGV-a već ostvarili uspješnu suradnju. Poseban naglasak konferencija će dati na prava djece za čistim okolišem i sprečavanje posljedica klimatskih promjena.

Mali su gradski vijećnici nastavili obilazak svih upravnih odjela gradske uprave. U planu njihova cjelotjednog programa je i posjet Gradskoj knjižnici, Dječjem vrtiću Opatija, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Opatija, Parkovima, Festivalu Opatija i Lučkoj upravi…

Fotogalerija


Opatija