Postavljena prometna kamera ispred tržnice

Obavještavamo kako je na lokaciji Ulica maršala Tita, ispred k.br. 79, postavljena rotaciona prometna kamera u svrhu praćenja i evidentiranja nepropisno parkiranih vozila.

Kamera, osim lokacije u neposrednom okruženju gradske tržnice nadzire i nepropisno parkiranje na autobusnim stanicama ispred poslovnog prostora Zagrebačke banke d.d. te lokaciju kod poslovnog prostora FINA-e Opatija.

Kamera je postavljena s namjerom povećanja sigurnosti i boljeg protoka prometa, budući da je na lokaciji utvrđeno učestalo kršenje propisa iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (parkiranje na kolniku, parkiranje na pločnicima, parkiranje na autobusnim stanicama), što onemogućava protočnost prometa, kao i sigurnost pješaka. Postavljena kamera prepoznaje nezakonito parkiranje, kao i kratkotrajno i privremeno zaustavljanje radi ulaska i izlaska ljudi iz vozila te ukrcavanja i iskrcavanja robe.

Namjera je osigurati siguran pristup gradskoj tržnici, kako građanima tako i vozilima dostave. Ujedno će se poboljšati sigurnost pješaka na pješačkim prijelazima, kao i na autobusnim stanicama za sve korisnike javnoga prijevoza te povećati protočnosti prometa na označenim lokacijama.

Opatija