Potpisan ugovor o suradnji Opatije, Kastva i MIK-a

Opatija i Kastav oduvijek baštine tradiciju i “domaću besedu”, a dokaz tome je i današnje potpisivanje suradnje između Grada Opatije i Grada Kastva te Festivala Melodije Istre i Kvarnera. Gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, gradonačelnik Kastva Matej Mostarac i direktor MIK-a Andrej Baša potpisima su potvrdili nastavak suradnje gradova i festivala kojom će Opatija i Kastav naizmjence ugostiti festivalske večeri do 2024. godine, ali će zajedno sudjelovati u njihovoj organizaciji, dok će svake godine festival osigurati promociju oba grada putem svojih promidžbenih kanala, od kojih svakako treba napomenuti promidžbene spotove u programu HTV-a. Oba gradonačelnika naglasila su važnost MIK-a na očuvanju tradicije ovog kraja te njegov značaj na promociji kulture te glazbenog i jezičnog izričaja Kvarnera i Istre. Andrej Baša je izrazio zadovoljstvo suradnjom koja se oslanja na primjer lokalnih samouprava otoka Krka te Crikvenice i Novog Vinodolskog, a Kastav i Opatija su potvrdili svoje prepoznavanje festivala kao bitnog čimbenika očuvanja našeg ČA.

Podsjetimo, četverodnevna turneja mikovske karavane započet će u srijedu 1. rujna u Opatiji na Ljetnoj pozornici, u četvrtak, 2. rujna Riječani će na Trgu Riječke rezolucije doživjeti MIK u njegovoj matičnoj luci, a zatim mikovska karavana dolazi u Crikvenicu gdje će na Trgu Stjepana Radića u petak, 3. rujna održati generalnu probu, a u subotu, 4. rujna, veliku završnu večer festivala.

Ukupno 47 izvođača predstavit će uživo 19 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra, pratećih vokala te pod voditeljskim kormilom voditeljski trija Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca. Svi oni koji neće imati mogućnost nazočiti festivalskim večerima uživo, završnu će večer moći pratiti na malim ekranima, u izravnom prijenosu HTV-a na 2. programu.

Ulaznice za festivalske večeri u Opatiji i Rijeci su već u prodaji, a mogu se  kupiti u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija, New Sound Matulji…). Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 70,00 kn.  Zbog epidemioloških mjera je broj ulaznica ograničen, a festivalske večeri će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u vrijeme održavanja festivala. Stoga organizator poziva poklonike festivala da svoje ulaznice nabave na vrijeme.

FotogalerijaOpatija