Poziv na upis u 4. malu planinarsku školu

Planinarsko društvo „Opatija“ poziva djecu između 9 i 12 godina da se upišu u 4. Malu planinarsku školu, koju uz podršku Grada Opatije, Istarskoga planinarskog saveza i Javne ustaniove „Park priroda Učka“ organizira u ožujku, travnju i svibnju 2022. godine. Maksimalan je broj sudionika 30. Polaznici će steći osnovna znanja o planinarskoj opremi, orijentaciji, kretanju i boravku u planini, planinarskoj etici i ponašanju, planiranju izleta, povijesti planinarstva i alpinizma, osnovama meteorologije i opasnostima u planini te se upoznati s osnovama penjanja i speleologije.

Predavanja se održavaju u Planinarskom domu „Poklon“, kojim Planinarsko društvo „Opatija“ upravlja, a tek manjim dijelom u opatijskoj Vili „Antonio“. Glavni dio aktivnosti održava se na otvorenome na području Učke. Organiziran je jedan izlet vlakom u Gorski kotar (Fužine). Svi su izleti jednodnevni, osim zadnjeg vikenda, kada će se održati dvodnevna vježba i planirano je spavanje u Planinarskom domu „Poklon“.
Školarina iznosi 250,00 kn, a prijave se primaju na službenu adresu e-pošte Društva: [email protected]. Potrebno je poslati ime, prezime i datum rođenja djeteta te matično planinarsko društvo (ako je dijete član). Više informacija možete doznati od voditelja Škole Igora Eterovića (091/782-7733).

Opatija