Primanje za sadašnjeg i bivše načelnike opatijske Policijske postaje

Primanje za sadašnjeg i bivše načelnike opatijske Policijske postaje

U povodu predstojećeg Dana policije i blagdana sv. Mihovila gradonačelnik Fernando Kirigin  organizirao je primanje za  načelnika Policijske postaje Opatija Tomislava Milkovića i bivše načelnike opatijske Policijske postaje: Antona Ninu Batelija, Petra Sošića, Zdenka Sušnja, Josipa Dukića i Josipa Grgurića.

Hrvatska je policija pretrpila teške gubitke u Domovinskom ratu, od Borova Sela, Dalja, Gline, Slunja, Plitvičkih jezera i Vukovara. Osnovu branitelja Vukovara činilo je 200-tinjak hrvatskih policajaca. Važno je reći i da je iz opatijske Policijske policijske 30 policajaca sudjelovalo u Domovinskom ratu, to su povijesne činjenice kojih trebamo biti svjesni i s njima upoznati mlade ljude, naglasio je bivši načelnik Josip Dukić.

Na primanju je istaknuta iznimna suradnja Grada i opatijske policije, a načelnik PP Opatija Tomislav Milković zahvalio je gradonačelniku Kiriginu na primanju prilikom kojeg su sadašnji i bivši načelnici podijelili neka od svojih bogatih iskustava.

– Uloga policije u Domovinskom ratu je bila izuzetno važna i na tome smo vam vječno zahvalni. Isto tako održavanje reda i mira u Opatiji kao turističkoj destinacija od velike je važnosti. Gost se mora osjećati sigurno i zaštićeno i po tome pitanju uvijek sve besprijekorno funkcionira, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

U povodu Dana policije gradonačelnik je primio i policijskog službenika Branka Grebenca te mu uručio zahvalnicu za poseban trud i zalaganje u turističkoj sezoni 2021. Branko Grebenac policijski je službenik u PU Vukovarsko – srijemskoj, Postaja prometne policije Vinkovci, a u Opatiju na ispomoć dolazi od 2013 g.

– Policajac sam već 30 godina, sudionik sam Domovinskog rata, prošao sam Borovo Selo. Već sam 27 godina u službi kao policajac na motoru, već osam godina na sezoni u Opatiji. Uvijek mi je cilj pomoć ljudima, tu dajem cijelog sebe. Opatija je postala moj drugi dom, kazao je Grebenac zahvalivši na dobivenom priznanju.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija