Pročelnici Heleni Masarić želimo vesele i ispunjene dane u mirovini!

Helena Masarić, dugogodišnja pročelnica Ureda Grada, posljednjih godina preimenovanog u Upravni odjel za lokalni politički sustav i upravljanje imovinom, otišla je u zasluženu mirovinu. Jučer je bio njen posljednji radni dan te joj je gradonačelnik Fernando Kirigin, uz najbolje želje za ispunjene i ugodne umirovljeničke dane, poklonio sliku akademskog slikara Claudia Franka.

Pročelnica Masarić je diplomirana pravnica te sveučilišna specijalistica lokalne demokracije i razvoja. Na dužnosti pročelnice Upravnog odjela za lokalni politički sustav i upravljanje imovinom, ranije pročelnice Ureda Grada, bila je od 1994. godine. Sudjelovala je u velikom broju projekata povezanih s lokalnom samoupravom, u suradnji s Hrvatskim pravnim centrom, Programom UN-a za razvoj i Savezom Udruge gradova i Udruge općina, uključujući, primjerice, provedbu programa obuke vijećnika u jedinicama lokalne samouprave.  Aktivna je predavačica na raznim stručnim skupovima vezanima uz lokalnu samoupravu, članica je više radnih skupina Udruge gradova. Autorica je, odnosno suautorica, nekoliko stručnih radova s područja lokalne samouprave.

Našoj pročelnici Masarić, koja je s nama podijelila mnogo svoga bogatog iskustva i znanja, želimo vesele, ispunjene i aktivne umirovljeničke dane!

Opatija