Proljetni ciklus kuharskih radionica „Zdravlje na tanjuru“

U utorak, 28. svibnja, započinje ciklus kuharskih radionica iz projekta “Zdravlje na tanjuru“ u Društvenom domu Janko Gržinić, Veprinac. Svi koji žele naučiti male tajne kuharstva mogu se uključiti u ove zanimljive radionice. Prva radionica bit će posvećena izradi domaće pašte i umaka. Sudionici radionice naučit će oblikovati tagliatele, farfale, istarske plukance i šurlice, ali i napraviti pokoji fini domaći umak s kojim će se sljubiti okusi domaće pašte. Već narednog utorka, 4. lipnja, na programu je kuhinja za velike i male u kojoj će „Mali Masterchef-ovi“ kuhati sa svojim roditeljima pomagačima. Kreativna kuhinja za male i velike svima će pružiti mogućnost zabave uz umjetničke kreacije na tanjuru, ali i poučiti ih kako spojiti ukusno i zdravo, kako bi djeca uživala u hrani. Amerikanski vrtovi prekrasan su ambijent u kojem će se smjestiti posljednja radionica ovog proljetnog ciklusa i to u subotu 15. lipnja. Tema radionice pod nazivom „sirovo i zdravo“ je priprema tartarskog bifteka.

Radionice u Društvenom domu Janko Gržinić na Veprincu održavat će se u vremenu od 18,00 do 20,00 sati, dok će se radionica u Amerikanskim vrtovima održavati od 17,00 do 19,00 sati, a sve ih vodi chef Damir Perman.

Radionice su besplatne, sufinancira ih Grad Opatija, a održavaju se u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija u suradnji s Kreativnom industrijom. Zbog ograničenog broja polaznika po radionici molimo zainteresirane građane za prijavu na mail: [email protected], a sve informacije mogu se dobiti na 091/2406169. Polaznici će kuhati u parovima pa se unaprijed mogu prijaviti kao tim ili će se, ovisno o samostalnim prijavama, formirati kuharski timovi.

Kuhanje je umjetnost za koju je potrebna ideja i mašta, ali i ponešto znanja, a najvažniji začin svakog jela je radost s kojom ga pripremamo. Zato ako imate bar neke od ovih elemenata prijavite se i uživajte u vlastitim gastronomskim kreacijama.

Opatija