Prvi kolegij gradonačelnika Fernanda Kirigina

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić održali su danas prvi kolegij s pročelnicima Gradskih Upravnih odjela.

– Građani Opatije su birali promjene i stoga promjene i očekuju, zaustavljanje iseljavanja mladih, pravednu socijalnu politiku, realizaciju brojnih projekata, učinkovitu gradsku upravu koja je na usluzi građanima, kazao je gradonačelnik Kirigin.

Zamjenica Kristina Đukić bit će zadužena za društvene djelatnosti i dio komunalne problematike, a postat će i nova načelnica Stožera civilne zaštite Grada Opatije.

Gradonačelnik Kirigin je iznio neke od najvažnijih projekata koji su sada u fokusu, a riječ je o boljoj brizi o komunalnom i prometnom redu, aktivnostima na početku gradnje Doma zdravlja na lokaciji iznad groblja Volosko, pripremi svih opatijskih plaža za sezonu koje će biti u potpunosti uređene do kraja ovog tjedna. Projekti kojima će se Grad posvetiti su i uređenje Trga Slatina u paketu s plažom Slatina i Pančerom, rekonstrukcija nogometnog igrališta opatijskog drugoligaša NK Opatije, pronalaženje lokacije za izgradnju bazena. Veliki su projekti i izgradnje garaža Črnikovica i Gorovo, kao i stanovi za mlade koji će se po POS-ovu modelu za kupnju ili najam graditi na Tošini.

Gradonačelnik je informiran o projektnoj prijavi nadogradnje OŠ „R. K. Jeretov“. Riječ je o natječaju za europska sredstva norveške vlade usmjerena u osiguravanje infrastrukturnih uvjeta za provođenje obrazovnih aktivnosti u STEM područjima, za što se može dobiti maksimalna potpora od 3 milijuna eura. Provođenju europskih projekata posvetit će se puna pozornost formiranjem posebne službe u Gradu koja će se baviti upravo europskim projektima, naglasio je gradonačelnik Kirigin.

Gradonačelnik će građane (stranke) primati dva puta mjesečno:

drugog i četvrtog utorka u mjesecu od 9 do 13 sati. Za primanje se građani trebaju najaviti na [email protected] ili na tel. 051/680-118.

Opatija