Sajam zdrave hrane sutra se održava u Iki

Društvo prijatelja grada Veprinca i Učke, u suradnji s Mjesnim odborom Ika, organiziraju u petak, 14. srpnja, sajam proizvoda uzgojenih na prirodan način pod nazivom “Košić zdravlja Ika” . Sajam će se održati na trgu u Iki od 17 do 22 sata . Na sajmu će se naći proizvodi koje će ponuditi lokalni proizvođači okupljeni u projektu Feel&Taste i ostali OPG-ovi s područja zaleđa Opatije i Učke.

Svoje proizvode na sajmu zdrave hrane predstavit će: Nedi Perišić, OPG Perišić Poljane (maslinovo ulje); Resul Maliki , OPG Maliki , Mala Učka (ovčji sir i skuta); Luciano Blaženić, OPG Blaženić , Veprinac (vino i jaja) ; Vesna Vidović, OPG Vidović, Opatija (med); Patricija Rumac , OPG Rumac, Poljane (vino); Zdenka Klanjac Ukić, Veprinac 519 (ljekovito bilje) te će se predstaviti rukom izrađeni dekorativni predmeti od keramike Marine Grabar (Art lab MG Veprinac).

Sajam je zamišljen kao mjesto izravne prodaje na kojem se isključivo prodaju vlastiti proizvodi čime se želi dati podrška lokalnim uzgajivačima visokokvalitetnih ekološki certificiranih namirnica i svih onih namirnica uzgojenih na prirodan način.

Izvor: poduckun.net

Opatija