Sastanak gradonačelnika s mještanima Dobreća i Puhara vezano uz gradnju tunela Učka, autoceste i pristupnih cesta

Gradonačelnik Fernando Kirigin i njegova zamjenica Kristina Đukić sastali su se u subotu u Dobreću i Puharima s članovima Mjesnih odbora te mještanima ovih naselja. Sastanak je sazvan na inicijativu građana, a tema je bila pružanje informacija i novosti oko izgradnje autoceste i pristupnih cesta vezanih uz izgradnju tunela Učka, sudbina „divljih“ prilaznih cesta te novosti sa sastanaka i pregovora gradonačelnika s predstavnicima BINE Istra i Hrvatskih autocesta.

Mnogi građani nisu bili dovoljno informirani ili su imali krive informacije o situaciji te ih je gradonačelnik upoznao s relevantnim činjenicama i informacijama. Gradonačelnik Kirigin istaknuo je kako je BINA Istra koncesionar, država tj. resorno ministarstvo je davatelj dozvola, a Grad Opatija uopće nije stranka u postupku, no gradonačelnik će, kao i do sada, zastupati želje i interese građana te su zabilježeni kontakti svih zainteresiranih građana kako bi gradske službe mogle lakše komunicirati s njima te ih obavještavati o svim novostima.

Istaknuto je kako će izgradnja u sljedećih godinu i pol dana značajno utjecati na kvalitetu života građana, donijeti i pozitivne i negativne posljedice stanovnicima okolnih mjesta, a jedna od negativnih je i ukidanje „divljih“ prilaza cesti. Gradonačelnik je istaknuo kako intenzivno komunicira te će i nadalje nastaviti komunikaciju s predstavnicima BINE i Hrvatskih cesta s ciljem omogućavanja pristupa svim građanima i rješavanja ostalih problema koji ih muče te je izvijestio građane da su ostvareni pozitivni pomaci u pregovorima, za sada dogovoreni usmeno te se dokumenti tek trebaju izraditi.

Fotogalerija

Opatija