„Šparoge i vino“ u Iki

Drugo izdanje manifestacije „Šparoge i vino“ privuklo je u Iku mnogobrojne posjetitelje koji su uživali u gastro specijalitetima vrhunskih šefova kuhinje Roberta Benzije iz Ville Ariston i Kristiana Kozmica iz Restorana Bellevue Ville Schubert, kojima su u pripremi jela pomagali Miro Šobot, Korado Vozila i Lazar Radmanovic iz Ike. Osim gastro delicija na bazi šparoga, u ponudi su bila i  vrhunska hrvatska vina, a sve uz bogat glazbeni program DJ Mriža i The Mystic Rose. – Cilj manifestacije je sljubiti kraljicu proljeca – šparogu, autohtonu namirnicu ovog kraja s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac iz Momjana, istaknuo je Vjeko Zahej u ime organizatora Udruge Ikarski barkajoli, zahvaljujuci kojima je Opatija dobila još jedno atraktivno gastro dogadanje. Kako se na slicnim manifestacijama šparoge gotovo uvijek pripremaju s jajima, organizatori i šefovi kuhinja su se odlucili za drugaciji pristup kako bi svim posjetiteljima pokazali da se šparoge odlicno sljubljuju i s ostalim namirnicama poput mesa, ribe i tjestenine, pa su tako posjetitelji mogli probati malo drugacije specijalitete od šparoga, poput morskog psa, svinjskog lungica i šurlica. Ova manifestacija ujedno je i uvertira i najava Gourmet price Opatijske rivijere koja ce se održati u Opatiji od 8. svibnja do 18. lipnja.

Opatija