“Šparuga i vino” s regatom tradicijskih barki

Sunčana subota u Iki je bila još ugodnija uz manifestaciju “Šparuga i vino” na novouređenom trgu te regatu tradicijskih barki u ikarskom akvatoriju.

Brojni posjetitelji imali su priliku prisustvovati cooking show-u te probati delicije pripremljene sa šparugama, ribom i tjesteninom, kao i posebne salate. Za gurmanski doživljaj bio je zadužen kuhar Boris Mihovilić, a u ponudi je bila i dobra kapljica za koju su se pobrinuli Ikarski barkajoli. Manifestacija je otvorena revijalnom regatom tradicijskih barki barkajola s područja Ike, Lovrana, Opatije i Mošćeničke Drage.

Regata je dio europskog projekta “Interpretacija 300 let škvera va Ike” čiji je nositelj Grad Opatija. Projekt ima za cilj zaštititi prirodne resurse te valorizirati kulturnu, pomorsku i ribarsku baštinu. Interpretacija je usmjerena na definiranje identiteta Ike, njezinu materijalnu i nematerijalnu baštinu te tradicijska znanja, posebno u brodogradnji, koja valja prenijeti na buduće generacije.

Projekt je sufinanciran u okviru Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014.-2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata.

FotogalerijaOpatija