U sklopu “Festivala cokolade” koji se u Opatiji odvija upravo ovih dana, od 6. do 8. prosinca, danas je svecano u podne rezana cokoladna torta Remisens ispred kavane hotela Imperial. Kao i svake godine, ovaj dogadaj okupi mnoštvo posjetitelja koji uživaju cokoladnim delicijama. Danas su imali priliku nauciti i kako se spravljalju savršene praline i to na prezentaciji održanoj u Umjetnickom paviljonu Juraj Šporer, upravo pod imenom ” Kako izraditi savršene praline”. Manifestacija “Festival cokolade” inace je sastavni dio projekta „Zima u Opatiji“. Centralno dogadanje manifestacije odvija se na Ljetnoj pozornici, koja se za potrebe „Zime u Opatiji“ pretvori u pravu „zimsku pozornicu“ nudeci sadržaje božicnog sajma i klizališta. Na maloj Ljetnoj pozornici u postavljenom šatoru posjetitelji mogu uživati u prezentacijama i proizvodima vrhunskih hrvatskih i inozemnih proizvodaca cokolade, uz degustaciju i prodaju po prigodnim cijenama. Atraktivni prigodni chocco programi održavaju se za trajanja Festivala osim u Umjetnickom paviljonu Juraj Šporer i Villi Angiolini, i u mnogim opatijskim hotelima, restoranima, wellness centrima, kavanama i kaficima. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje i tvrtka “Barry Callebaut”, vodeci svjetski proizvodac cokolade.