Sretna nova 2022. godina!

Četverostrukim novogodišnjim dočekom Opatija je ispratila 2021. i uz optimističnu glazbenu podlogu rocka, popa i funka, ali i poznatih stihova domaćih zvijezda, zakoračila u 2022. godinu.

Središnji doček, u organizaciji Grada Opatije, održan je  na Mrkatu gdje se okupila „krema“ lokalne glazbene scene: David Danijel, Duško Jeličić Dule sa svojom Bonacom, Koktelsi i Šajeta. Prigodnom čestitkom okupljenim građanima, točno u ponoć, gradonačelnik Fernando Kirigin poželio je mnogo sreće i zdravlja u novoj 2022., godini od koje svi očekujemo završetak pandemije.

Doček je bio organiziran i kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer i na Ljetnoj pozornici. U srcu opatijskog Adventa, pred Šporerom i u parku što ga okružuje, za dobre vibracije pobrinuli su se Dellboysi s gostima, a uz klizalište na otvorenoj sceni Ljetne atmosferu su ugrijali Grooversi. Na lokaciji Xmas Street Lungomare Advent ispraćaj stare i doček nove godine održan je uz DJ Alex Ivanova, a doček je organiziran i u brojnim hotelskim i ugostiteljskim objektima diljem Opatije.

Silvestarski program započeo je već u jutarnjim satima, koji su prema tradiciji posvećeni najmlađima. Dječji doček Nove godine od 11 sati na Ljetnoj pozornici pružio je mališanima sat punih doživljaja uz nezaobilaznu pjesmu i ples, balone, konfete i facepainting te veselo društvo kostimiranih animatora i uličnih umjetnika. Na Xmas Street Lungomare Advent održan je i podnevni ispraćaj stare godine.

FotogalerijaOpatija