Stara godina ispraćena u podne na Ljetnoj i Tomaševcu – sve je spremno za večerašnje dočeke na otvorenom

Točno u podne mališani su na Ljetnoj pozornici ispratili staru godinu, uz pjesmu i ples, balone, konfete, dječji šampanjac i facepainting te veselo društvo kostimiranih animatora koji su djecu zabavili raznim igrama i akrobacijama. Na Dječjem dočeku Nove godine mališanima i njihovim roditeljima pridružili su se gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić, a čestitku je uputio ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

Najljepše želje gradonačelnik i njegova zamjenica uputili su i članovima Liburnia Classic Cluba, koji su ispred hotela Milenij izložili svoje oldtimere. Atraktivni luksuzni klasici privukli su pozornost mnogobrojnih prolaznika i turista.

Ispraćaj stare i doček Nove godine organiziran je i na Tomaševcu uz svirku Kantridersa, a Xmas Street Lungomare Advent počeo je s pripremama za doček Nove godine uz The Funkables.

Opatija je spremna i za večerašnje dočeke – na Mrkatu uz domaće snage uz Davida Danijela, Duleta i Bonacu, Koktelse i Šajetu, kod Šporera uz Dellboyse, na Xmas Street Lungomare uz DJ-a Alexa Ivanova i na Ljetnoj pozornici uz Grooverse.

 Svi dočeci Nove godine na otvorenom održat će se u skladu s postojećim mjerama te uz obavezno predočenje važeće EU COVID potvrde. Za sve posjetitelje koji nemaju digitalnu EU COVID potvrdu osigurana je mogućnost testiranja brzim antigenskim testom na ulazu u centar Opatije iz smjera hotela Ambasador u periodu od 20:00 do 23:30 h po cijeni od 70 kn.

Djeca do 12 godina ne trebaju imati COVID potvrde.

Od 17:00 h do sutra, 1.1.2022. godine u 5:00 h za sav se promet zatvara ulica M. Tita od raskrižja s Ulicom dr. M. Laginje i Ul. F. Peršića (skretanje za hotel Ambasador), do raskrižja s  Radničkom i  Ulicom V. C. Emina (skretanje za Opatijsku luku). Ulica prema opatijskoj luci bit će otvorena za promet iz smjera Slatine.

Fotogalerija


Opatija