Startala sedma generacija polaznika programa Specijalist odjela hrane i pića

Startala sedma generacija polaznika programa Specijalist odjela hrane i pića

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji nakon promocije šest izuzetno uspješnih generacija „Specijalist odjela hrane i pica“, u utorak, 24. listopada, svecano je otvorio sedmu generaciju polaznika programa u akademskoj 2017./2018. godini, priopceno je  s Fakulteta. Na prigodnoj svecanosti održanoj tim povodom jucer u zgradi Fakulteta u Iki nazocne je pozdravio i zamjenik gradonacelnika dr.sc. Emil Priskic. Važnost obrazovanja te stalnog unapredenja kadra i u ovoj generaciji polaznika prepoznale su hotelske kompanije poput Valamar Riviere, Imperiala Rab, Plave Lagune Porec, Istraturista iz Umaga, Maistre, Jadranke Lošinj, Jadrana Crikvenica, Arena Hospitality Pula te niz privatnih ugostitelja i malih poduzetnika u podrucju turizma.  Upisani polaznici dolaze iz svih regija Hrvatske, od Dubrovnika, preko Dalmacije, pa sve do Kvarnera, Istre, Zagreba do Slavonije, a raspon godina krece se od 18 pa do 48. Vecina polaznika je srednje strucne spreme, a velik broj polaznika ima i završen fakultet,  no zajednicka im je želja za novim znanjima i kompetencijama u cilju stvaranja što kvalitetnije i inovativne ponude domacim i stranim turistima. Strucno usavršavanje traje jednu akademsku godinu, a provodi se  u dva modula, od kojih modul gastronomije podrazumijeva svladavanje znanja iz podrucja suvremenih gastronomskih trendova, pravilne prehrane, umijeca slasticarstva i pekarstva te marketinga u odjelu hrane i pica. Drugi je modul posvecen restoraterstvu, a naglasak je stavljen na uslužne procese u restoraterstvu, somelijerstvu, baru i barskom poslovanju, kao i sigurnosti hrane. Dodatnu vrijednost programu i ove godine dati ce gostujuca predavanja istaknutih predstavnika struke poput  Hrvoja Zirojevica, Davida Skoke, Ivana Pažanina, Deniza Zembe, Branka Ognjenovica, Roberta Benzie, Dragana Viskovica, Dragice Lukin, Roberta Perica, Sandija Parisa, Željka Brocilovica Carlosa, Marina Nekica… Polaznici ce kroz program imati prilike uciti od vrhunskih profesionalaca koji ce im prenijeti svoja prakticna znanja, vještine, iskustva i strast prema poslu, a sve kako bi se unaprijedila hrvatska turisticka i ugostiteljska ponuda. Voditelj programa prof.dr.sc. Slobodan Ivanovic, šef Katedre za hotelijerstvo, gastronomiju i restoraterstvo, kao koordinator, u cijelosti ce povezati teoretska znanja s prakticnim vještinama u podrucju oblikovanja cjelovite i suvremene gastronomsko – enološke ponude u ugostiteljskim objektima. Po završetku programa polaznici stjecu certifikat s 30 ECTS bodova i valjani dokument za upis završenog programa u maticnu evidenciju.    Konkurentnost hrvatskog turizma uvelike ovisi o konkurentnosti radne snage, obrazovanju i specijalizaciji odredenih kadrova u turizmu, a Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao jedina ustanova u RH u potpunosti orijentirana na edukaciju i znanstveni razvoj kadrova u podrucju turizma i ugostiteljstva, zaslužan je za brojne generacije strucnjaka.    

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija