Stručni skup ravnatelja osnovnih škola u Opatiji

Stručni skup ravnatelja osnovnih škola u Opatiji

U opatijskom Centru Gervais održava se trodnevni državni stručni skup ravnatelja osnovnih škola s temom “Rukovođenje školom u izazovnim vremenima”.

Na otvaranju stručnog skupa sudjelovali su ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Fernando Kirigin.

– Pandemija s kojom živimo već gotovo dvije godine donijela je nove norme za organizaciju svakodnevnog života i rada. Svi mi koji donosimo odluke i upravljamo gradovima, općinama, ustanovama, školama…svjesni smo koliko je dodatnog napora, znanja i rada potrebno uložiti u savladavanje različitih problema koje je pandemija donijela, kazao je gradonačelnik Kirigin te istaknuo kako Grad Opatija kao osnivač Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ koja djeluje u četiri objekta namjerava uskoro krenuti u  nadogradnju zgrade matične zgrade škole koju bi tada polazili svi učenici, osim učenika Područnih škola Ičići i Veprinac.

– Intenzivno radimo na projektu koji namjeravamo prijaviti na sufinanciranje europskim fondovima. Ove smo godine u našu osnovnu školu uveli besplatno učenje drugoga stranog jezika za učenike od 1. do 3. razreda. Nastojimo tako dodatno pojačati kvalitetu obrazovanja i osigurati optimalne uvjete rada škole, što nam je jedan od strateških ciljeva u razvoju grada, naglasio je gradonačelnik Kirigin te poželio ravnateljima uspješan rad na skupu, ugodan boravak u Opatiji i čim manje on line nastave.

Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija