Studijski posjet Litvi u sklopu projekta “Europe goes local”

U sklopu projekta Europe Goes Local, Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je  studijski posjet Litvi od 11. do 16. travnja 2023. s ciljem učenja, razmjene i preuzimanja dobrih praksi jedinica lokalne samouprave i drugih relevantnih subjekata u području rada s mladima.

Na studijskom posjetu sudjelovao je 21 sudionik iz raznih dijelova Europe (Armenija, Belgija, Češka, Gruzija, Hrvatska, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Norveška, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Španjolska i Švedska). Iz Hrvatske su odabrana 2 predstavnika, među kojima je i Grad Opatija koji je predstavljala Ines Jerkić, viša stručna suradnica za odgoj, obrazovanje i mlade.

Litva je primjer dobre prakse u radu s mladima. Ciljano je birana kao partner u projektu. Studijski je posjet ponudio sastanak s predstavnicima Odjela za rad s mladima u Vilniusu te predstavnicima Udruge litvanskih “youth workera”. Organiziran je i posjet manjim ruralnim područjima s ciljem upoznavanja načina organizacije rada s mladima u uvjetima specifičnima za manja mjesta. Kroz posjet su razmijenjena različita iskustva vezana uz rad s mladima i promišljeni su načini buduće međusobne suradnje.

Studijski posjet financiran je kroz Erasmus+ (TCA) preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

 

Opatija