Subotnji program donio je vrhunac 16. Festivala Liburnicon

Subotnji program donio je vrhunac 16. Festivala Liburnicon

Nakon izvrsnog petka koji je posjećenošću i sjajnom atmosferom nadmašio očekivanja organizatora, a kvalitetom i raznovrsnošću programa te novom/starom lokacijom iznenadio brojne posjetitelje, svoj vrhunac ovogodišnji je Festival “Liburnicon” doživio u subotu. Bogati program, u samo jednom danu uvrstio je više od dvadeset točaka, među kojima su se isticala zanimljiva predavanja i prezentacije, izazovni kvizovi i zabavne igre. U sjeni korona pandemije, organizatori su pokazali da mogu sjajno objediniti ozbiljne i zabavne sadržaje te ostvariti jedinstvenu atmosferu koja Liburnicon čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.

Iako su broji posjetitelji navikli na ono školsko izdanje i ovogodišnje smješteno u samom centru Opatije imalo je svog šarma. Druženje od podruma do krova bilo je popraćeno i znatiželjnim pogledima iz obližnjih hotela čiji su gosti s balkona popratili nastup opatijskog punk banda Finta de mona. Druženje u parku ispred ville Antonio okupio je posjetitelje željne malo alternativnijeg pristupa zabavi i druženju.

Gosti i izlagači nisu krili zadovoljstvo doživljenim, a susretljivost, ljubaznosti i dobru organizaciju većina je istaknula kako najveće adute novog organizacijskog tima.

– Prošao nam je još jedan, šesnaesti po redu Liburnicon 2021. Ne znamo za vas, ali nama je bilo i bolje nego smo se nadali, i već nas hvata lagana post-con depresija. Hvala vam svima koji ste došli i podržali nas kupnjom ulaznica i mercha te moralnom potporom. Omogućili ste da se Liburnicon nastavi unatoč svim mjerama koje su se urotile protiv nas. Veliko hvala svim gostima i voditeljima programskih točaka, i onima koji su nam već standardni liburniconski inventar, ali i onima koji su tek otkrili čari držanja predavanja na Liburniconu, Nadamo se da ćemo vas ponovno ugostiti! Hvala i svim našim sponzorima koji nas prepoznaju i iz godine u godinu omogućuju da sve ovo izvedemo. I na kraju, ali najbitnije: veliki naklon svim volonterima, organizatorima i ekipi koja nam je pomogla. Bez vas Liburnicon ne bi bio to što je. Vidimo se sljedeće godine, poručili su organizatori iz udruge Kulturni front.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija