Sufinanciranje radnih materijala za učenike u školskoj godini 2024./2025.

Grad Opatija će i u školskoj godini 2024./2025. za učenike osnovne škole osigurati sredstva za nabavku obrazovnih materijala (primarno radnih bilježnica za obvezne predmete) tako što će svi učenici nižih razreda (I.- IV.) dobiti jednokratnu pomoć u visini od 60 eura, a viših razreda (V.- VIII.) po 90 eura.

Za učenike srednjih škola osigurana su sredstva za sufinanciranje troškova udžbenika. Visina pomoći iznosi 110 eura, a isplaćuje se jednokratno. Napominjemo da učenici koji ponovno upisuju isti razred, nemaju pravo na ovaj oblik pomoći.

Pravo na ovaj oblik pomoći imaju sva djeca s prebivalištem na području Grada Opatije, uz uvjet da barem jedan roditelj također ima prebivalište na području Grada Opatije, a da učenik pohađa osnovnu školu na području Primorsko-goranske županije / srednju školu u Republici Hrvatskoj.

Obrasci zahtjeva za učenike osnovne / srednje škole bit će dostupni na mrežnoj stranici Grada Opatije od 2. do 30. rujna 2024.

I ove godine napominjemo da je potrebno, osim ispunjenog zahtjeva dostaviti potvrdu o IBAN-u (koju izdaje banka). Dostava preslike bankovne kartice je prihvatljiva dokumentacija, ukoliko je roditeljima tako jednostavnije.

Roditelji se trebaju pobrinuti za narudžbu radnih materijala, a financijska pomoć bit će isplaćena na tekuće račune nakon obrađenih podnesenih zahtjeva, očekivano tijekom listopada.

Ujedno, obavještavamo korisnike Socijalnog programa Grada Opatije da će se zahtjevi za ostvarivanje sljedećih prava:

– pravo na financiranje boravka djece u dječjem vrtiću

– pravo na financiranje marende učenicima osnovne škole

– pravo na financiranje produženog boravka učenicima osnovne škole

– pravo na financiranje javnog prijevoza učenicima srednje škole

– pravo na oblike pomoći za djecu s teškoćama u razvoju

za pedagošku/školsku godinu 2024./2025. zaprimati od 2. rujna 2024. godine.

Opatija