Sve je spremno za Ljetnu balinjeradu ove subote

Balinjerada, jedinstveni i omiljeni opatijski karnevalski brend okupit  će u subotu, 10. lipnja dvjestotinjak karića čiji će poznati zvuk roštanja balinjera odjeknuti glavnom opatijskom prometnicom koja će biti posebno osvijetljena uz atraktivne pirotehničke elemente. Originalnost, kreativnost i duhovitost ove legendarne utrke ponovno će oduševiti mnogobrojne zaljubljenike u Balinjeradu i tisuće posjetitelja.

Za razliku od zimske, ljetno izdanje Balinjerade održava se u večernjem terminu, s početkom u 19:00 sati kada će se sudionici manifestacije na balinjerama spustiti od hotela Bristol do Slatine. Uz već poznate kategorije karića: monopatini, karići unjuli, karići dvojki, atraktivna merikanska vozila i povorke karnevalskih grupa, ove će se godine Puhačkom orkestru Lovran pridružiti i četiri  hrvatska puhačka orkestra koji upravo ovoga vikenda sudjeluju na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se kako voditeljski trio – Mario Lipovšek Battifiaca, Borna Šmer i Dražen Turina Šajeta tako i grupa Bonaca na startu, koju predvodi počasni direktor i začetnik Balinjerade Duško Jeličić Dule i grupa Dellboys na cilju utrke i afterpartyju preko puta hotela Milenij.

– Balinjerada kao zaštitni znak Opatije već punih 40 godina oduševljava posjetitelje, a siguran sam da će i treće, ljetno izdanje privući brojne goste. Pozivam sve da ne propuste ovaj jedinstveni događaj koji predstavlja tradiciju našega kraja, rekao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Na manifestaciji će se tradicionalno proglasiti Miss Balinjerade, a najbrže i najmlađe sudionike, najbolje u kategoriji „za lepo videt“, ali i „puže“, odnosno one najsporije očekuju medalje, pehari i ostale nagrade.

– Balinjerada je autentična manifestacija koja je u srcima Opatijaca, ali i naših posjetitelja i gostiju koji će imati priliku aktivno se uključiti u manifestaciju i spustiti na balinjerama koristeći usluge „Taxi Balinjere“. Očekuje nas pravi šušur uz „roštanje“ balinjera, kreativnost sudionika i odličnu zabavu, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić te dodala kako će se zbog održavanja manifestacije zatvoriti promet središtem Opatije, od skretanja za luku do Slatine, u vremenu od 16 sati u subotu do 4 sata u nedjelju.

Opatija