Svečanim paljenjem božićnih lampica danas počinje Najljepši Advent uz more

Svečanim paljenjem lampica za boru na tržnici danas će započeti Najljepši Advent uz more. U programu na opatijskoj tržnici, koji će početi od 18.30 sati, nastupit će Dražen Turina Šajeta i Zbor OŠ „Rikarda Katalinić Jeretov“ Opatija, a vrhunac događanja bit će trenutak u kojem će se upaliti lampice na velikom boru pred zgradom tržnice, ali i prigodno blagdansko osvjetljenje diljem grada. Time će započeti najčarobnije razdoblje u Opatiji, vrijeme jedinstvene božićne atmosfere koja će ove godine biti dodatno naglašena dosad najraskošnijim uređenjem i atraktivnim programom koji će se diljem grada održavati do 9. siječnja.

Nakon svečanog paljenja lampica na gradskoj tržnici, fokus će se preseliti na centralnu „pozornicu“ Adventa u Opatiji, smještenu pred Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer, gdje će od 19 sati nastupiti grupa Dellboys. Advent pred Šporerom bit će mjesto svakodnevnog druženja uz animaciju i zabavu za djecu te koncerte u večernjim satima, kao i prigodnu gastronomsku ponudu zimskih specijaliteta.

Sutrašnje aktivnosti počet će i ranije tijekom dana, na više lokacija u Opatiji. Od 15 do 19 sati na terasi hotela Imperial sve posjetitelje zabavljat će DJ, a u 16.30 sati nastupom solista Glazbenog vrtuljka iz Rijeke, na novom „punktu“ opatijskog Adventa na Slatini započet će Xmass Street Lungomare. Na istom mjestu, od 17.30 sati, najavljeno je paljenje lampica uz nastup Reaktiva Acoustic banda i plesnog studija Gym Dance.

Adventska događanja nastavit će se i tijekom vikenda, uz široku ponudu sportskih, glazbenih i zabavnih aktivnosti. Tijekom tri dana vikenda, od petka do nedjelje, održavaju se jedriličarske regate Kup Opatija 2021, Susak za dvije i Susak za posade, a u sportskom duhu krenut će i subotnji program. Od 8 sati najavljeno je otvorenje planinarske obilaznice po vrhovima Učke i Ćićarije s okupljanjem pred Planinarskim domom Poklon, a u 10 sati ispred Ville Angioline starta tura subotnjeg nordijskog hodanja kroz povijest Opatije.

Subotnje poslijepodne bit će u znaku glazbe. U 17 sati Xmass Street Lungomare ugostit će tamburaški sastav Crescendo, a od 18 sati kreće popularni Christmas Tree Lighting na terasi hotela Continental. U programu koji će voditi Hrvoje Zubčić nastupaju TimeCode, Grapevine Babies, Lado Bartoniček te Šajeta & band, a posebna atrakcija bit će glumačke i akrobatske točke u suradnji s Kulturnim centrom Kalvarija (rezervacija stola u hotelu Continental).

U 19 sati na Slatini će biti zapaljena prva adventska svijeća, što će nastupom popratiti Matea & Anita, dok od 19.30 sati kod Šporera nastupa Last Minute. U isto vrijeme, u Glazbenom paviljonu u Parku Angiolina zasvirat će Ivan, Matea & Ana.

Nedjeljne aktivnosti počet će ponovo planinarskim turama na novootvorenoj obilaznici po vrhovima Učke i Ćićarije, sa startom u 9 sati ispred Planinarskog doma Poklon. Točno u podne ispred Ville Angioline započinje glazbeni nastup Antonia Krištofića i Matea Žmaka. DJ Ivan od 17 sati zagrijat će Xmass Street Lungomare, a u isto vrijeme pred Šporerom će vrhunske interpretacije vlastitih skladbi i popularnih standarada izvesti Denis Razz Jazz Quartet.

Sav program održava se u skladu s epidemiološkim mjerama, a u slučaju lošeg vremena, odgodit će se glazbeni programi predviđeni u Parku Angiolina.

Opatija