Svijet ispod površine obilježit će 18. Liburnicon

Vrijedna ekipa iz udruge Kulturni front i ovogodišnje ljeto provodi u pripremi Liburnicona – jednog od najvećih i najdugovječnijih Fantasy & SF Festivala u Hrvatskoj.

Svoju punoljetnost Liburnicon će obilježiti kao i prošle godine, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, u svom starom terminu – trećem vikendu u kolovozu, odnosno od 18. do 20. kolovoza.

– Osamnaesti Fantasy & SF Festival Liburnicon istraživat će Svijet ispod površine. Riječ je o širokoj temi koja može obuhvaćati Sci-Fi, fantastične, no i stvarne sadržaje vezane kako za svjetove ispod površine vode, tako i za one ispod površine zemlje… a možemo razmišljati i apstraktnije te tako temu povezati i sa svjetovima ispod površine svijesti, pojasnili su organizatori te istaknuli kako Liburnicon ima svoj poseban program i za one najmlađe.

– Program Liburnicona objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje i stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji, a Opatiju uvodi u uzbudljivi svijet mitologije i folklora, SF i fantasy književnosti, filma te naprednih znanosti i tehnologija, dodali su organizatori te istaknuli da se sama lokacija nalazi odmah uz more, a dijeli se na unutrašnji prostor fakulteta gdje se primarno održavaju predavanja, kvizovi i radionice, te na vanjski dio koji je primarno namijenjen za zabavni sadržaj festivala.

– Dođite skupa s nama istražiti i otkriti kakvi svjetovi ispod površine postoje! Tko zna što ćemo sve otkriti, zaključili su organizatori.

 

Opatija