U subotu jedriličarska regata „Opatijka – homo si bordižat“

Petnaesto izdanje jedriličarske regate „Opatijka – homo si bordižat“ održat će se u subotu, 16. srpnja, u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija. Start jedrenja je u 13 sati u opatijskoj luci ispred svjetionika, a jedrit će se uz samu obalu na potezu od Preluka (ispred hotela „Navis“) do Slatine (ispred hotela „Savoy“).

Regatu su najavili predsjednik Jedriličarskog kluba Opatija Mario Šikić i predsjednik regatnog odbora Dražen Zdelarec.

– Ovo je jedina regata koja se jedri na vrijeme, u trajanju od dva sata, tako da se u 15 sati „spuštaju“ jedra, nakon čega slijedi u 16 sati dodjela nagrada ispred Kluba te druženje i zabava uz Bonacu i Duška Jeličića Duleta koji je i sam nekada jedrio i donosio odličja u opatijski Jedriličarski klub te legendu hrvatske glazbe Ibricu Jusića. Na regati će jedriti i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ-a Katja Luketić, predstavnici Turističke zajednice grada Opatije Gracia Krainer i Goran Pavlović te pjevačica Ana Kabalin, istaknuo je Mario Šikić te zahvalio na potpori Gradu Opatiji, Turističkoj zajednici grada Opatije, Lučkoj upravi Opatija – Lovran – Mošćenička Draga, Bistrou Yacht Clubu Opatija te svim sponzorima.

Dražen Zdelarec kazao je kako će sudjelovati 20 do 30 posada, a smjer jedrenja odredit će se tog jutra, ovisno o smjeru vjetra.

– Ova se regata jedri uz samu obalu i vrlo je atraktivna za šetače i posjetitelje te uz sportsko-rekreativni ima i turistički karakter, istaknuo je Zdelarec te pozvao sve građane i turiste da uživaju u spektakularnim prizorima jedrilica uz samu obalu.

Opatija