Učenici prestižne francuske škole za turizam i ugostiteljstvo ponovno na stručnoj praksi u Opatiji

Učenici prestižne srednje škole za turizam i ugostiteljstvo Paul Augier iz Nice drugu godinu za redom borave u Opatiji. Riječ je o projektu poslovne prakse ostvarene dogovorom Regionalne razvojne agencije PGŽ i francuske škole, a koja će se ovoga puta odvijati u objektima Amadria Park hotela.

– Drago mi je da nastavljamo ovu izuzetnu suradnju. Riječ je o daleko najkvalitetnijoj srednjoškolskoj ustanovi u Francuskoj koja je diljem svijeta poznata po kvalitetnom izučavanju kadrova u hotelijerstvu i turizmu. Izuzetna nam je čast što su drugu godinu za redom odabrali Opatiju kao centar poslovne prakse za njihove učenike. Razlog nam može služiti na ponos, imamo vrlo kvalitetne hotele i kvalitetno osoblje koje zna prenijeti svoje znanje i vještine, a i Opatija kao destinacija je izuzetno sigurna i kvalitetna, s nizom sadržaja, istaknuo je Vedran Kružić, ravnatelj Razvojne agencije PGŽ.

U Opatiju je pristiglo  ukupno 15 učenika koji su raspoređeni po objektiam Amadria Park hotela u Opatiji i Šibeniku.

– Iznimno smo zadovoljni radom i zalaganjem koje učenici pokazuju. Dodijelili smo im i mentore te su svi dobili određeni plan i program rada koji je unaprijed razrađen. Osim stručne prakse, za njih su organizirane i slobodne aktivnosti poput posjeta Rijeci i Zagrebu, obilaska hotela s turističkim vodičem, obilazak vinarija po Istri i slično. Zaista se trudimo da im boravak u Amadria Park hotelima i Opatiji ostane u lijepom sjećanju, naglasila je Tihana Radojković, direktorica Amadria Park hotela.

Projekt predstavlja velik dobitak za destinaciju, budući da škola prati i objavljuje medijske materijale koji kroz društvene mreže imaju doseg do velikog broja korisnika i francuske stručne javnosti.

Francuski učenici i profesori danas su posjetili i opatijski Centar za inovacije u turizmu – Hubbazia.

Opatija