U objekte opatijske osnovne škole uloženo 1,4 milijuna kuna

Gradonačelnik Fernando Kirigin sa zamjenicom Kristinom Đukić i ravnateljicom opatijske Osnovne škole “Rikard Katlinić Jeretov” Milanom Međimorec  obišao je radove koji su se na školskim zgradama i igralištu izvodili tijekom ljetnih mjeseci. Na školskom sportskom igralištu glavne školske zgrade koje će biti otvoreno i za sve zainteresirane građane-rekreativce, radovi su pri kraju. Napravljena je zamjena asfaltnog zastora, u tijeku je postavljanje nove ograde povećane visine, igralište će biti opremljeno atestiranom opremom za nogomet, košarku, mali rukomet i odbojku te je postavljena nova rasvjeta. Investicija je to Gradskoga proračuna u iznosu od 450.000,00 kuna + PDV. Radove izvodi tvrtka LE-MIL iz Ozlja.

Završeni su i obimni radovi u interijeru Područne škole Veprinac: formirani su novi pregradni zidovi, pa su tako dvije veće učionice pretvorene u manje učionice, zbornicu i blagovaonicu, prostor bivšeg vrtića u zgradi pretvoren je u skladišni prostor i u modernu informatičku učionicu, sanitarni čvorovi su potpuno obnovljeni za djecu i za zaposlenike škole, promijenjene su sve vodoinstalacije i odvodne cijevi, potpuno obnovljeni podovi, obojani svi zidovi. Iznos je investicije 378 tisuća kuna + PDV, a radove je izveo GIT -Varaždin. Riječ je o investiciji Osnovne škole “R. K. Jeretov”

Na školskoj zgradi Područne škole Ičići sanirana je fasada s ulazom, napravljena hidroizolacija te su postavljene pločice na terasi i uređena kovana ograda, ulazno stubište je obnovljeno. Za to je iz Gradskog proračuna izdvojeno 291 tisuća kuna + PDV. Radove u Ičićima izvela je tvrtka NB Argent, Oprič.

Ukupno je tijekom ovogodišnjih ljetnih školskih praznika u školsku infrastrukturu  investirano gotovo milijun i 400 tisuća kuna.

– Nadstandard u osnovnoj školi koji već imamo u Opatiji ovim ćemo velikim investicijama učiniti još boljim. U planu nam je još sređivanje stražnjeg ulaza u PŠ Ičići za osnovnoškolce,  dok bi prednji služio za potrebe Dječjeg vrtića. Posebno me raduje što su u PŠ Veprinac naši učenici i djelatnici napokon dobili primjerene i vrlo kvalitetene uvjete rada, kazala je ravnateljica Međimorec prilikom obilaska.

Fotogalerija
Opatija