Niko Zeoli predsjednik VI. saziva Savjeta mladih Grada Opatije

U opatijskoj Gradskoj vijećnici konstituiran je VI. saziv Savjeta mladih. Za predsjednika je izabran Niko Zeoli, a za zamjenicu predsjednika Valentina Dukić.

Članovi Savjeta mladih Grada Opatije izabrani na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 3. 11. 2021. godine su: Valentina Dukić (zamjenik Janko Jardas) iz Udruge „Kulturni front“, Mateo Gruban (zamjenica Petra Josipović) iz Društva „Naša djeca“, Nika Laginja (zamjenik Aleks Prpić) iz Udruge „Žmergo“, Karla Vurić (zamjenik Lovro Kostelić) iz GDCK Opatija te Ena Knežević Tončinić, Niko Zeoli i Luka Zorić ( zamjenici Nina Šarković, Petra Banić i Eva Gartner) iz SDP-a.

– Vaš je zadatak, koji ćete, siguran sam, izvrsno obavljati, promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih u našem gradu.Vaše je pravo i dužnost Gradskom vijeću predlagati donošenje programa važnih za unaprjeđivanje položaja mladih i davanje mišljenja, prijedloga i preporuka o pitanjima i temama važnim za mlade. Sudjelovat ćete u izradi, provedbi i praćenju Lokalnog programa za mlade, što će vam biti novo iskustvo kroz koje ćete naučiti kako djeluje lokalna samouprava. Zajednički nam je cilj prepoznati potrebe i probleme mladih te ih otkloniti i stvoriti, u okviru naših nadležnosti, bolje uvjete za mlade u Opatiji, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin čestitavši novim članovima Savjeta mladih.

– Važno je da se međusobno družite i povežete, predlažete aktivnosti koje osjećate da su mladima najpotrebnije, želimo da nam pokažete vaš mladenački polet. Bit ćete dobrodošli sugovornici na našim radnim tijelima, vaši će predstavnici sudjelovati i na sjednicama Gradskog vijeća. Uvijek mi se možete obratiti s inicijativama i idejama, želimo znati što je bitno za mlade ljude i kako mladi razmišljaju, istaknula je predsjednica Gradskog vijeća Neva Slani, zaželjevši novim članovima Savjeta mladih puno sreće u radu.

Savjet mladih Grada Opatije prvi je puta osnovan 2007. godine. Sastoji se od sedam članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. Članovi Savjeta mladih i njihovi zamjenici biraju se na razdoblje od tri godine.

FotogalerijaOpatija