Zablistale klape va Mandraće

“Klape va Mandraće”, jedan od najpoznatiji susreta klapa ove je godine, unatoč svim situacijama koje otežavaju organizacije i održavanje manifestacija, zaživio svoje 18. izdanje te je još jednom vrhunska klapska pjesma ispunila Volosko.

Ova tradicionalna i omiljena manifestacija ove se godine održala na prostoru vaterpolo igrališta te se tako prilagodila epidemiološkim mjerama. Unatoč novoj lokaciji manifestacija nije izgubila na atraktivnosti pa je publika na tribinama vateropola, ali i duž vološćanse luke, kao i na barkama, uživala u lijepom ambijentu i odličnoj pjesmi. U programu kojeg je vodio Mario Battifiaca nastupilo je osam klapa i to ženske klape Kastav, Oleum, Porto Re i Volosko te muške klape Skalin, Kastav, Krijanca i Liburnia. Na početku susreta okupljenima se obratio opatijski gradonačelnik g. Fernando Kirigin koji je čestitao organizatorima punoljetnost manifestacije te najavio i narednu klapsku večer, onu naredne subote na opatijskoj Ljetnoj pozornici gdje će se održati 12. Maškaranaki klapski maraton.

Nakon uvodnih riječi, nadahnuti Mario Battifiaca je vodio publiku kroz klapske nastupe, a svaka je klapa izvela po dvije skladbe te je za svaku nagrađena pljeskom dobro raspoložene publike. Podsjetimo, uvjeti nastupa klapa na ovoj manifestaciji su, možemo reći i jedinstveni posljednjih godina što se tiče klapskih nastupa, manifestacija i festivala – klape nastupaju a capella, bez glazbene pratnje, a takva se izvedba posebno cijeni i daje pun naglasak samoj vokalnoj izvedbi.

Organizator, Udruga MKM iz Opatije još je jednom organizirala posebnu klapsku večer koja je Volosko obojala posebnom atmosferom, a već naredne subote klape će zapjevati u posebnoj prigodi ljetnog karnevalskog događanja, slijedi Maškarani klapski maraton

Fotogalerija















Opatija